AktuelnostiUčenice naše škole u poseti OŠ "Sonja Marinković"


U okviru profesionalne orijentacije učenici OŠ "Sonja Marinković" imali su priliku da vide zvaničnu prezentaciju naše škole.

ucenici

Predstavnice naše škole bile su učenice Vedrana Kosijer i Karolina Kokai. U okviru ove posete predstavljen je i smer Tehničar za industrijsku i farmaceutsku tehnologiju, koji i same pohađaju.

ucenici
 

Početak Drugog Polugodišta


Podsećamo sve učenike naše škole da drugo polugodište školske 2015./2016. godine počinje 15.januara 2016. i radi se po rasporedu od petka.

Ovom prilikom želimo našim učenicima i njihovim roditeljima srećne predstojeće Božićne i Novogodišnje praznike.


Glasaj za ovaj održivi projekat tima naše škole
http://www.chemgeneration.com/rs/futureheroes/glasaj-za-timove.html

Za njih je čuo ceo region
http://www.blic.rs/Vesti/Vojvodina/559150/Za-njih-je-cuo-ceo-region

Muška ekipa naše škole bila je druga na opštinskom takmičenju u atletici, održanom u sredu 6.5.2015. na stadionu Karađorđevog parka.

U četvrtak 02.04.2015. godine nastava će se izvoditi po rasporedu od petka, nakon čega sledi prolećni raspust. Nakon raspusta nastava počinje 14.04.2015. godine po ustaljenom režimu rada. Srećne uskršnje praznike želi vam vaša škola.

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dr Srđan Verbić posetio je našu školu.

Objavio: RTV Santos

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dr Srđan Verbić posetio je Hemijsko- prehrambeno i tekstilnu školu „Uroš Predić“ kao primer srednje stručne škole koja direktno obučava buduće radnike u privredi. Verbić je u društvu zamenika gradonačelnika Saše Santovca, načelnika Školske uprave Staniše Banjanina i direktora te škole Jugoslava Bogdanovića obišao mini pekaru i mlekaru u kojoj učenici pohađaju praktičnu nastavu.

Učenici napravili solarni kolektor od limenki
http://ilovezrenjanin.com/aktuelno/ucenici-napravili-solarni-kolektor-od-limenki/

Kancelarija za mlade grada Zrenjanina povodom 7. godišnjice rada, dodelila je našoj školi PLAKETU i ZAHVALNICU za ostvarenu saradnju i izuzetan doprinos u kreiranju, razvoju i osnaživanju omladinske politike grada Zrenjanina.

06. Februar 2015.

Objavio: KTV

“Klub vina” uručio školi “Uroš Predić” instrumente za analizu vina
http://ilovezrenjanin.com/aktuelno/klub-vina-urucio-skoli-uros-predic-instrumente-za-analizu-vina/

Nagrađeni najbolji u projektu “Za čistije i zelenije škole u Vojvodini”
http://ilovezrenjanin.com/tag/zivotna-sredine/

UPIS U II, III i IV RAZRED OBAVIĆE SE 27.08.2014 god. OD 9:00 DO 12:00

Školska godina počinje prvog septembra. Nastava za učenike obrazovnog profila Hemija i nemetali odvijaće se u prepodnevnoj smeni, a za učenike obrazovnog prifila Proizvodnja i prerada hrane i Tekstilstvo u popodnevnoj smeni.

Reportaža o školi

20. Decembar 2013.

Objavio: RTV Santos

 
PROGLAŠEN NAJBOLJI MATURSKI RAD NA TEHNIČKOM FAKULTETU "MIHAJLO PUPIN" U ZRENJANINU


U anfiteatru fakulteta dodeljene su novčane nagrade najuspešnijim maturantima.

Naši učenici su na ovom takmičenju zauzeli prva mesta u sledećim kategorijama:

Inženjerstvo zaštite životne sredine-OLIVERA MARKOVIĆ za rad "Lakopristupačni fosfor u zemljištu"

Odevna tehnologija-DIJANA KOVAČ za rad "Kreirati,konstruisati i sašiti ženske pantalone"


 
UČENICI HEMIJSKE ŠKOLE U TAKMIČENJU ZA “LANČANU REAKCIJU”


Članovi tima “5ičari”, koji čine učenici Srednje HTP škole “Uroš Predić” u sastavu : Valentina Kulik, Rebeka Fijat, Nebojsa Bibin, Ilija Vuković, Nikola Gagić na čelu sa profesorom hemije Predragom Topalovim – prijavili su se za ovo takmičenje u nadi da će osvojiti najbolji plasman.

Na tom putu im je neophodna i vaša podrška koju možete uputiti jednostavnim glasom. Adresa je www.chemgeneration.com

Ovo posebno takmičenje posvećeno je naučnom obrazovanju mladih generacija, uz podršku Centra za promociju nauke i Hemijskog fakulteta u Beogradu. Zajednički cilj je želja da se poveća interesovanje za hemiju, a samim tim i nauku uopšte.


 
EKO PATROLA

Zato što samo zelene biljke mogu da vezuju energiju Sunca i da iz mineralnih materija i ugljen- dioksida stvaraju organske materije i kiseonik.

Zato što deca mogu da sačuvaju biljke na različite načine. Osnovno je da ih ne lomite ili ne kidate! Još više ćete ih čuvati ako znate da jedno stablo srednje veličine u toku 24 sata proizvede toliko kiseonika koliko je potrebno trojici ljudi za disanje. Ili ako se zna da, od jednog posečenog stabla, srednje veličine, može da se napravi 700 kesa. Te kese se brzo potroše, a da bi biljka porasla, potrebne su decenije.

Zato što biljke svojim korenjem kao konopcima vezuju zemljište, pa preterana seča šuma dovodi do spiranja zemljišta a time i do promene čitave klime.

Iskustvo u radu sa decom je pokazalo da ona najbolje čuvaju biljke koje su sami posadili. Zato su i ove školske godine učenici prvih razreda tehničara za zaštitu životne sredine učestvovala u Eko-patroli, u okviru koje su očistili školsko dvorište i okolinu škole i posadili dvanaest novih sadnica.

Na taj način su pokazali da vode brigu o svojoj životnoj sredini.

Pogledajte i nekoliko fotografija sa aktivnosti Eko Sekcije za školsku 2011/2012. godinu

 


Svetski dan životinja

4.10.2011.

Na ovaj datum svake godine učenici i profesori HPTŠ ,,Uroš Predić’’ idu u azil, u posetu napuštenim psima.

Učenica II3,Dunja Milošević, je napisala nešto o toj temi, i deo toga Vam prenosimo ovde:

Svakog dana se rodi 7 puta više pasa i mačaka nego ljudi. Mnoge od ovih životinja nikad neće imati svoj dom zbog velikog broja.

Veliki broj pasa nema svog vlasnika i mora da živi na ulici. Njihov život je loš i kratak. Ne zaštićeni su i izloženi raznim opasnostima (gladi,žeđi,hladnoći i bolestima), i svom najvećem neprijatelju, čoveku.

Čovek je decenijama hvatao i ubijao na hiljade životinja godišnje. Ubijanje nije rešenje zato što na ulicama još uvek ima nesrećnih životinja.

Danas postoje društva za zaštitu životinja koja već godinama sterilišu i kastriraju lutalice pokupljene sa ulica. Prihvatilišta im pružaju smeštaj i donekle pristojan život. Ovi psi više neće biti problem za društvo (eliminišu se samo agresivne, stare i bolesne životinje).

Sterilizacija je najbolji način da se smanji i trajno reši problem lutalica i izbačenih pasa i mačaka.

Pogledajte i nekoliko fotografija sa aktivnosti Eko Sekcije za školsku 2011/2012. godinu

 


Moja Škola "UROŠ PREDIĆ"

Decembar 2011.

Pripremio: David Grubiša,profesor

U našoj školi je u subotu, 10.11.2011. održano školsko takmičenje u crtanju grafita.

Učenici naše škole Đorđe Paunov, Marko Stokin, Nikola Uzelac, kao i takmičari iz škole "Nikola Tesla", Luka Grgić i "Srednje tehničke škole", Darko Marčićević su pokazali svoje zavidno umeće na temu - Moja Škola " Uroš Predić".

Za najbolji rad proglašeno je delo učenika Nikole Uzelca, koji će na dan škole, 7. decembra primiti simboličnu nagradu. Njegov rad, kao i radovi ostalih takmičara će od 7. decembra ukrašavati prostorije naše škole.